info@alfavipambulans.com 0544 861 70 05
whatsap
Ambulans Çeşitleri

Ambulans Çeşitleri

Ambulans İngilizceden Türkçeye geçmiş bir kelimedir. Yürümek ve ya hareket etmek anlamına gelmektedir. Yaralı ve ya kendi başına hastaneye gidemeyen hastaları taşımaya yarayan araçlara verilen isimdir.  Bu araçların içerisinde yaralı ve ya hastalara ilk müdahalede bulunmak için gerekli olan donanımlar bulunmaktadır. Bazı durumlarda sadece yaralı ve hastaları en yakın ilkyardımda bulunulacak yere nakil etme amacıyla kullanılabilmektedirler. Buradan anlaşılacağı üzere her ambulans aynı donanımda değildir.  Bu bakımdan ambulansın çeşitleri bulunmaktadır. Ambulanslar içerisinde bulunan donanıma ve kullanım amacına göre isimlendirilmektedirler.  Alfa VİP ambulans çeşitleri konusunda tüm durumlarda hizmet vermektedir.

Ambulans Çeşitleri Nelerdir?

  • Hasta Nakil Ambulansı
  • Organizasyon Ambulansı
  • Acil Ambulans

Hasta Nakil Ambulansı

Bazı durumlarda hastaların bulundukları hastaneden başka bir hastaneye ve ya evde bakımı olan hastanın hastaneye tedavi için nakil edilmeleri gerekmektedir. Böyle durumlarda hastanın tüm ihtiyaçları yol boyunca da karşılanacak şekilde dizayn edilmiş hasta nakil ambulansları devreye girmektedir. Bu ambulanslar hastanın sorunsuz bir şekilde naklini gerçekleştirmek için kullanılmaktadır. Hasta nakil ambulansı genel itibariyle şehirlerarası kullanılmaktadır. Bu bakımdan hastanın uzun saatler ambulans içerisinde kalabilmesi için gerekli donanım bu ambulanslarda bulunmaktadır. 

Organizasyon Ambulansı

Organizasyon ambulansı özellikle konser, miting gibi kalabalıkların bulunduğu alanlarda hizmet vermek için dizayn edilmektedir. Özellikle yaz aylarında bu ve benzeri organizasyonlarda meydana gelebilecek acil durumlar için gerekli donanımlar araç içerisinde bulunur. Bu ambulans içerisinde acil müdahalede bulunabilecek ekip vardır ve gerektiğinde hastaneye nakil için hazır durumdadırlar. Organizasyonlarda genellikle yaşanan yaralanmalar. Geçirilen baygınlıklar ve benzeri durumlar için bu ambulans çeşidi kullanılmaktadır. Ve tüm organizasyonlarda bulunması önemlidir.

Acil Ambulans

Deprem, kaza, sel ve benzeri durumlarda acil ambulanslar kullanılmaktadır. Bu araçların içerisinde acil müdahale için gerekli her türlü tıbbi malzeme bulunmaktadır. Acil durumlarda hastanın veya yaralının hastaneye gitmeden önce müdahalede bulunulması gerekilen zamanlar olabilmektedir. Bu bakımdan acil ambulans içerisinde bulunan takım ve çalışanların tecrübesi önem arz etmektedir. Diğer ambulanslarda olduğu üzere kanunlara uygun tekniklere sahip sağlık çalışanları görev yapmaktadır. Acil ambulans Alfa VİP ambulans bünyesinde bulunan bir hizmettir. Ve acil durumlarda hastalara ve ya yaralılara en hızlı şekilde müdahalede bulunmak için gerekli tüm donanıma sahip araçlarla hizmet vermektedir.

Özel Ambulans Fiyatları

Özel ambulans fiyatları talep edilen hizmete ve ambulans çeşidine göre değişkenlik göstermektedir.7 gün 24 saat hizmetinizde olan Alfa VİP ambulans olarak internet sitemizde gerekli olan tüm bilgileri hizmetinize sunmaktayız.  Dilediğinizde bir tık uzağınızda bulunmaktayız. Bu sayede dilediğiniz her an verdiğimiz hizmetler hakkında bilgi sahibi olabilmektesiniz.