info@alfavipambulans.com 0544 861 70 05
whatsap
Ambulans Şoförü Şartları

Ambulans Şoförü Şartları

Ambulans şoförü şartları dünya sağlık şartları esaslarına göre belirlense de ülkelerarası farklılık gösterebilen durumlar vardır. Öncelikle bu mesleği yapmak isteyen adayların 18 yaş ve üzeri olması gerekmektedir. Lise mezuniyeti aransa da öncelikli olarak acil tıp teknisyenliğinden mezun olanlar değerlendirilmektedir. ALFA VİP Ambulans öncelikli olarak acil tıp teknisyenlerini değerlendirmektedir. Ambulans şoförü olanın en önemli şartlarından bir tanesi sınıfı ehliyete sahip olmaktır. Ayrıca ambulans şoförü olmak isteyenlerin esnek çalışma şartları olduğunu bilmeleri gerekmektedir. 

Ambulans Şoförü Olmak İçin Gerekli Belgeler

  • B sınıfı ehliyet belgesi
  • Sabıka kaydı
  • Erkek adaylar için askerlik durumunu belirten belge  
  • İkametgâh
  • Sağlık raporu
  • İlk yardım sertifikası

Ambulans Şoförü Ne İş Yapar?

Ambulans şoförü ne iş yapar ambulans şoförü olmak isteyen adayların sıklıkla sordukları sorulardan bir tanesidir. ALFA VİP Ambulans olarak biz öncelikle heyamolansa şoförünün ne iş yapacağı hakkında bilinçli olması gerektiğine inanmaktayız.  Ambulans hastaların veya yaralıların hastaneye veya müdahale edilebilecek bir yere nakil edilmesini sağlayan araçtır. Bu bakımdan bazı durumlarda hastaya ve ya yaralıya ilk müdahalenin yapılması gerekebilmektedir. Ambulans içerisinde bulunan her personelin ilk yardım konusunda bilinçli olması gerekmektedir.  Ambulans şoförü aracın en önemli personellerinden bir tanesidir. İleri sürüş teknikleri eğiti aldıktan sonra her türlü arazide ve trafik şartlarında büyük ambulans aracını sürebilmesi ve her durumda soğukkanlı olması beklenmektedir.

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur?

Ambulans şoförü nasıl olunur sorusu sıklıkla sorulan diğer sorulardan bir tanesidir. Ambulans şoförü olmak için öncelikli olarak 18 yaşını geçmiş olmak gerekir. Gerekli evrakları tamamladıktan sonra Alfa VİP Ambulans tüm Türkiye standartlarında olduğu gibi ambulans şoförü olmak isteyen adayların bir takım psikolojik testlere girmesini sağlamaktadır. Bu testler sonucu olumlu olan adaylar ileri sürüş teknikleri eğitimine başlar ve daha sonra ambulans şoförü olabilmektedirler. Zorlu şartlarda genel itibariyle ağır ve büyük bir aracın kullanılacağı unutulmaması gereken önemli bir konudur.

Ambulans Şoförü Olmak İçin Hangi Bölüm Mezunu Olunmalı?

Ambulans şoförü olabilmek için lise mezunu olmak yeterlidir. Ancak başvuran adaylardan acil servis teknikerliğinden mezun olanların önceliği bulunmaktadır.  Eğer böyle bir mezuniyet durumu yok ise adayın ilk yardım dersi almış olması ve sonucunda sertifikasının olması beklenir. Ambulans şoförü olmak için hangi bölüm mezun olunmalı sorunun özel bir yanıtı bu bakımdan olmamaktadır. Ancak sağlık bölümü mezunu olmak her zaman öncelikli olmayı sağlamaktadır. Ayrıca esnek çalışma saatleri, psikolojik dayanıklılık, hızlı çözüm bulabilme gibi özelliklerin arandığının bilinmesi gerekmektedir.

Ambulans Şoförü Maaşları Ne Kadar?

Ambulans şoförü maaşları ne kadar sorunun yanıtı ambulans şoförünün çalıştığı bölgeye ve hangi tip ambulansı kullandığına göre değişkenlik göstermektedir. Ancak bu gibi sorularınıza daha detaylı yanıtlar alabilmek için 7 gün 24 saat bilgi alabileceğiniz web sitemize tıklayabilirsiniz.