info@alfavipambulans.com 0544 861 70 05
whatsap
Paramedik

Paramedik

Paramedik 112 acil serviste çalışan personele verilen unvandır. Bu görev için bu bölümden mezun olmuş acil müdahale ile ilgili her detayı bilen kişilerdir. 112 acili arayan ve acil durumunu belirten hastaların, yaralıların olduğu yere ambulans ile giden sağlık çalışanları müdahale edilmesi şekilde hareket eder. Hastanın ve ya yaralarının sorunsuz bir şekilde en yakın sağlık kuruluşuna görüştürülmesini sağlar. Ambulans sağlık personeli yani param edik görevlerinin en önemlisi hasta ve ya yaralıya bulundukları yerde ilk müdahaleyi yapmalarıdır.

Paramedik Olmak İçin Gerekli Şartlar

  • Paramedik bölümünü kazandıklarını gösteren ÖSYM sonuç belgesi
  • Sağlık raporu ve araç kullanmaya engel olmayacak bir sağlık sorunun olmaması
  • Sabıka kaydı
  • Bayanlar için 1.60 erkekler için 1.65 boyunda olmak

Paramedik Ne İş Yapar?

Paramedik ne iş yapar bu bölümü okumak isteyenlerin ve mezun olanların sıklıkla sorduğu sorulardan bir tanesidir. ALFA VİP ambulans olarak param edik mezunlarına her zaman öncelik sağlamaktayız. Paramedik bir ambulans için önemli görevlendirmelere sahip personele verilen isimdir. Paramedik bir ambulansın olmazsa olmazıdır denilebilmektedir. Paramatik öncelikli olarak hasta veya yaralının müdahale edilmesi gereken durumunu belirler ve gerektiğinde müdahale eder. Sorunsuz bir şekilde en yakın sağlık kuruluşuna götürülmesini sağlar.

Paramedik Nasıl Olunur?

Paramatik nasıl olunur sorusu sıklıkla sorulan sorulardan bir tanesidir. Paramatik olmak için öncelikle 18 yaşını geçmiş olmak gerekmektedir. Daha sonra üniversitenin param edik bölümünden mezun olunduğunu gösteren mezuniyet belgesi ile ALFA VİP Ambulans bünyesine başvuru yapılmalıdır. İlk yardım teknikleri hakkındaki testten geçildikten sonra yukarıda bahsi geçen belgelerin toplanması gerekmektedir. Paramedik olmak isteyen kişilerin boy kriterlerine uygun olması gerektiğini unutmamaları gerekmektedir.

Paramedik Olmak İçin Hangi Bölüm Mezunu Olunmalı?

Paramedik olmak için hangi bölüm mezunu olunmalı sorusunun cevabı son derece önemlidir. Paramadik olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca Alfa VİP Ambulans tarafından yapılan eğitimlere katılmış olmak gerekmektedir.  Bunlardan başka param edik bölümünden mezun olan kişilerin fiziki olarak hastanın veya yaralının sedyeye alınması sağlık kuruluşuna gelindiğinde sedyeden alınması için fiziki olarak uygun olunması gerekmektedir.

Paramedik Maaşları Ne Kadar?

Paramedik maaşları ne kadar sorusu mesleğe yeni başlayacak olan adaylar için oldukça önem arz etmektedir. Paramedik maaşları çalışılan bölgeye ve ambulans tipine göre değişmektedir.  Alfa VİP Ambulans web sitemizi ziyaret ettiğinizde bu konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.